Finhome Veenoord, schuurwoningen in houtskelet prefab

Korte bouwtijd, casco of sleutelklaar.

Echt noordelijk hout  

Log stapelbouw

Onze grondstof wordt machinaal bewerkt vanuit Scots Pine. Dit type den groeit op de noordelijke breedtegraden en de kwaliteit ervan wordt bepaald door de langzame groei die wordt bepaald door de barre klimatologische omstandigheden en de ideale grondsoorten. Onze grondstof komt van goed beheerde, duurzame bossen in het noorden van Finland. Op de kaart hieronder ziet u het gebied van waaruit we ons hout oogsten, dat zich uitstrekt aan beide zijden van de poolcirkel.

 Belangrijkste kenmerken: kleine knopen, zeer strakke ringvorming, hoge treksterkte en lage vochtigheid.

 Hierdoor wordt het hout van nature donkerder en wordt het ook wel Redwood genoemd.

 Houtbouwers waarderen ons grove dennenhout, vanwege de uitzonderlijk hoge dichtheid in de kern, die duurzaam, rotvrij hout maakt. We gebruiken hetzelfde hout voor onze dakbalken en voor een groot deel van onze muur- en dakpanelen.


Voordelen van houten huizen 

Energiezuinig

 Hout is een natuurlijke isolator en is zeer effectief in het isoleren van kou en warmte. Dit betekent een besparing van een aanzienlijke hoeveelheid energie in vergelijking met stenen, betonnen en bakstenen huizen. Naast een goede thermische isolatie is hout ook een uitstekende geluidsabsorbeerder, waardoor houten huizen warm, ontspannend en vredig zijn.

 Economisch efficiënt

 Vanwege de manier waarop dit soort gebouwen worden gebouwd en de zorgvuldige planning van hun constructie, zijn ze snel te bouwen in vergelijking met gebouwen gemaakt van materialen zoals steen of beton. Deze snelle build vertegenwoordigt een aanzienlijke geldbesparing.


Architectonisch veelzijdig

 Onze ontwerpen maken het eenvoudig om wijzigingen en aanpassingen aan uw build aan te brengen. Het maken van toevoegingen, het wijzigen van de plotgrootte of het verplaatsen van ruimten binnen het ontwerp zijn allemaal mogelijk, zodat u het huis in de door u gewenste stijl kunt krijgen. Of het nu een gewoon huis is of iets moderners en donkerder, de keuze is aan u.

 Milieuvriendelijk

 Gemaakt van het duurzame, hernieuwbare hout van bossen in het noorden van Finland en geproduceerd zonder gebruik van fossiele brandstoffen, deze gebouwen zijn niet alleen milieuvriendelijk met betrekking tot waar ze vandaan komen en hoe ze daar komen, maar wat ze doen wanneer gebouwd: houten structuren het milieu actief helpen door atmosferische CO2 te absorberen en op te slaan.

 

Natuurlijk product 

Gekweekt in de schone, zuivere lucht van Noord-Finland, waar rendieren en elanden wild zwerven en korstmossen, een perfecte indicator van schone lucht, groeit in overvloed, ons hout is zowel natuurlijk als organisch. Een mooi, sterk product geleverd door de natuur.


Ecologische huizen van 's werelds sterkste hout

 

Wij produceren houten huizen voor onze klanten en leveren de diensten die nodig zijn voor de bouwplanning.

Het harde klimaat van Noord-Finland dwingt de bomen om langzaam te rijpen, waardoor een compact en dicht materiaal ontstaat. Dit hout heeft unieke structurele eigenschappen met een laag vochtgehalte.

 

 Vraag via info@finhome.nl de digitale  brochure aan.