Log stapelbouwwoningen door heel nederland uit Emmen

Meer informatie aanvragen

Onze houten logs worden machinaal bewerkt vanuit de Scots Pine bomen. Onze houten elementen komen van goed beheerde, duurzame bossen in het noorden van Finland. Het gebied van waaruit we ons hout oogsten, strekt zich uit aan beide zijden van de poolcirkel. 

 

Het harde klimaat van Noord-Finland dwingt de bomen om langzaam te rijpen, waardoor een compact en dicht materiaal ontstaat. Dit hout heeft unieke structurele eigenschappen met een laag vochtgehalte.

 

 De belangrijkste kenmerken van ons bouwhout zijn: kleine knopen, zeer strakke ringvorming, hoge treksterkte en lage vochtigheid. Hierdoor wordt het hout van nature donkerder en wordt het ook wel Redwood genoemd.

 

 Houtbouwers waarderen ons grove dennenhout, vanwege de uitzonderlijk hoge dichtheid in de kern, die bestaat uit duurzaam, rotvrij hout. We gebruiken hetzelfde hout voor onze dakbalken en, voor een groot deel, voor onze muur- en dakpanelen.

 

Ecologische huizen van 's werelds sterkste hout

Voordelen van houten huizen

Bouwen met hout geniet verschillende voordelen ten opzichte van traditionele materialen. Hieronder vindt u enkele voordelen, die Finhome tevens hoog in het vaandel heeft staan.

 

Energiezuinig

Hout is van nature een goede isolator en is zeer effectief in het isoleren van kou en warmte. Dit betekent een besparing van een aanzienlijke hoeveelheid energie in vergelijking met stenen, betonnen en bakstenen huizen. Naast een goede thermische isolatie is hout ook een uitstekende geluidsabsorbeerder, waardoor houten huizen warm, ontspannend en vredig zijn.

 

Economisch efficiënt 

Vanwege de manier waarop houten gebouwen worden gebouwd en door de zorgvuldige planning van hun constructie, zijn deze snel te bouwen in vergelijking met gebouwen gemaakt van materialen zoals steen of beton. Deze snelle bouw betekent een aanzienlijke geldbesparing.

 

Architectonisch veelzijdig

Onze ontwerpen maken het eenvoudig om wijzigingen en aanpassingen aan uw build aan te brengen. Het maken van toevoegingen, het wijzigen van de plotgrootte of het verplaatsen van ruimten binnen het ontwerp zijn allemaal mogelijk, zodat u het huis in de door u gewenste stijl kunt krijgen. Of het nu een gewoon huis is of iets moderners en donkerder, de keuze is aan u.

Milieuvriendelijk en natuurlijk

Hout is niet alleen economisch verantwoordelijk en dus goed voor uw portemonnee, ook is het bouwen met hout goed voor het milieu. Waarom? Dat leest u hieronder.

 

Milieuvriendelijk

Gemaakt van het duurzame, hernieuwbare hout van bossen in het noorden van Finland en geproduceerd zonder gebruik van fossiele brandstoffen, zijn deze gebouwen zijn niet alleen milieuvriendelijk met betrekking tot waar ze vandaan komen en hoe ze daar komen, maar ook in wat ze doen wanneer ze eenmaal gebouwd zijn: houten structuren helpen het milieu namelijk actief door atmosferische CO2 te absorberen en op te slaan.

 

Natuurlijk

Ons hout is zowel natuurlijk als organisch. Het is gekweekt in de schone, zuivere lucht van Noord-Finland, waar rendieren en elanden wild zwerven en waar korstmossen, een perfecte indicator van schone lucht, in overvloed groeien. Kortom: een mooi, sterk product geleverd door de natuur.

Wij produceren houten huizen voor onze klanten en leveren de diensten die nodig zijn voor de bouwplanning. Meer informatie:

Neem contact op